BIO Tokaj-Hétszõlõ Dry Furmint

Wit | Hongarije | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Hétszőlő Tokaji Aszú 5 Puttonyos (0,5 liter)

Tokaj-Hétszolo

Tokaj.... "vinum regum, rex vinorum”: wijn voor koningen, koning der wijnen. Een ambitieuze titel maar in het geval van het prachtige en eeuwenoude domein Tokaj-Hétszőlő zeker op zijn plaats. Gedurende enkele eeuwen is dit prachtige domein in het bezit geweest van de prins van Transsylvanïe en later zelfs de koninklijke Habsburger familie. Uiteindelijk in 2009 in het bezit gekomen van de Franse Michel Reybier, eigenaar van het illustere Bordeaux château Cos d’Estournel. Ook zeker niet de minste... Met de kwaliteit van hun Tokaj wijnen zit het dan nu ook zeker snor. Er is door deze overname een geweldige impuls gekomen in de kwaliteit en in de aanwezige know-how op het domein. Vanaf 2012 zijn de wijnen zelfs biologisch gecertificeerd. Nu in 2021 behoort dit huis tot de wereldtop en produceert magistrale Tokaj wijnen, beroemd om hun elegantie en typiciteit mede veroorzaakt door de aanwezigheid van de zeer lokale Botrytis Cinerea ofwel “edelrotting”.

Hétszőlő betekent 7 biologisch verbouwde wijngaarden welke op vulkanisch gesteente liggen bedekt met een dikke laag löss. Ze beslaan 55 hectare van de op het zuiden gerichte heuvel. De samenvloeiing van de rivieren Tisza en Bodrog creëert een bijzonder gunstig klimaat voor de ontwikkeling van Botrytis cinerea. Men produceert hier droge alsook zoete Tokaj wijnen. Deze edelzoete Tokaj van Hétszőlő kan met gemak na 50-75 jaar geopend worden. U zult zich dan zeker “een koning te rijk voelen”.  

Website Tokaj-Hétszolo

Bekijk Tokaj-Hétszolo

BIO Tokaj-Hétszõlõ Dry Furmint

Wit | Hongarije | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Furmint druif is een echte Hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. Deze biologisch verbouwde druif maakt ook prachtige, droge witte wijnen. Hij maakt ook gelijk veel indruk hier. Zeer intens fruitig en een volle geur van rijpe appels. Strakdroog, pittige zuurgraad, en een mineralige afdronk. Veel spanning en vitaal! Op jonge leeftijd al heel charmant maar na enkele jaren rijping in de kelder ontstaan er ook heerlijke honing en walnoot smaken. Hiermee zet u echt een verrassing op tafel. Een waar genoegen om het alleen te drinken, maar werkt ook uitstekend bij gestoomde vis met een roomsaus met bospaddenstoelen en peterselie.

Korte omschrijving

Lokaal Hongaars, biologisch. Droog, spannend, vitaal. Aperitief of bij gestoomde vis.

Product specificaties

Artikelnummer C91000
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Furmint
Land Hongarije
Streek Tokaj-Hegyalja
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 5998837571099
EAN fles 5998837541245