BIO The Dalmatian Dog Posip

Wit | Kroatië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO The Dalmatian Dog Posip

Orbico Adriatic Wines

Het Orbico Adriatic Wines concept is een samenwerking tussen meerdere wijnbedrijven die is ontwikkeld om de export van Kroatische, Sloveense en andere regionale wijnen te promoten. Een van deze wijnproducenten is Testament aan de Dalmatische kust. De biologisch bewerkte wijngaarden hiervan liggen in het wijnbouwgebied van Noord-Dalmatië, in de directe omgeving van het middeleeuwse stadje Šibenik.

Testament is vooral bekend om hun wijn gemaakt van de specifieke autochtone druiven: de Pošip en Babić druif. Tel daarbij op Dalmatië, met zijn rotsachtige landschappen, eilanden en heuvels, en een oneindige verscheidenheid aan microklimaten, wat resulteert in een wijnbouwgebied waar terroir een cruciale factor is. Met het unieke klimaat en de arme bodem, moeten de druiven constant vechten om te overleven. Het microklimaat in combinatie met de bijzondere druiven maken de wijnen van Testament uniek.

De wijnmakerij noemt zichzelf "Testament" als verwijzing naar de geschiedenis van de wijnbereiding rond Sibenik die al meer dan 2000 jaar teruggaat.

Website: Testament Winery

Bekijk Orbico Adriatic Wines

BIO The Dalmatian Dog Posip

Wit | Kroatië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

  • 2022 Decanter World Wine Awards - Zilveren medaille

Over de wijn

Een ras Dalmatiër maar dan hebben we het niet over een hond. Nee, hier betreft het een zeer interessante wijn gemaakt van de lokale Pôsip druif. Echt wat anders! Geteeld op mini wijngaarden aangeplant op terrassen die worden gevoed met mineraalrijk beekwater.

De Dalmatian Dog Pošip is een witte wijn met rijke aroma's met de traditionele kenmerken van citrusvruchten, steenfruit als perzik en abrikoos en mediterrane kruiden. De wijn is een geweldige manier om deze Dalmatische favoriet voor witte wijn te leren kennen. Het biedt complexiteit met een aanhoudende mineraliteit. Top voor bij een gebakken forel of een gepocheerde koude zalm met citroenmayonaise.

Korte omschrijving

Pôsip, lokale druif uit Dalmatie. Citrus ,witte perzik en kruidig. Niet alleen voor `dog lovers`! Zeer smakelijk.

Overige informatie

Decanter World Wine Awards - 89 punten (2021)

Product specificaties

Artikelnummer C25403
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pôsip
Land Kroatië
Streek Dalmatië
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3857500084279
EAN fles 3857500084262