BIO Signos Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Signos Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Casablanca, de baanbrekende wijn producerende regio met een koel klimaat van Chili, staat bekend om de maritieme invloed van de Stille Oceaan die het klimaat verkoelt, de ochtendmist die in de vallei neerdaalt en de oude, graniet-kleigronden als terroir. Al deze factoren spelen een rol bij het maken van deze Signature Pinot Noir. Een prachtig voorbeeld van cool climate Pinot Noir. Verwacht tonen en smaken van vers rood fruit met een vleugje kruiden. Gerijpt gedurende 10 maanden in Frans eiken. Zeer smaakvol en goed uitgebalanceerd.  Deze wijn levert de frisse zuren die je van Casablanca Pinot mag verwachten. Elegantie en fraîcheur is hier troef. Combineer hem met tamme eend of zelfs wat verse zalm van de grill. Ook heerlijk bij Peking eend met hoisin saus in van die lekkere pannenkoekjes.

Korte omschrijving

Prachtige cool climate Pinot Noir uit Chili, Heerlijk rood fruit, wat specerijen en opwekkende zuren. Elegantie en frâicheur. Eventueel iets koelen voor meer fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C36650
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 37804320476170
EAN fles 7804320476179