BIO Signos de Origen La Vinilla Chardonnay/Roussanne

Wit | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Signos de Origen La Vinilla Chardonnay/Roussanne

Wit | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bijzondere blend van Chardonnay en Roussanne, afkomstig van een arme verweerde granietenbodem. Dat belooft veel goeds... daarbij lang op zijn gist gelegen en op eikenhout gerijpt. De wijn heeft een mooi gele kleur met gouden glinstering. In de neus overheersen abrikozen en wit fruit met wat bloemigs. Tevens duidelijk walnoot, amandel en hazelnoot en een botertje. De smaak heeft een goed volume en aanhoudende zuurgraad die de wijn even een lift geeft op het eind. Gastronomische wijn. Mooi bij lichte vleesgerechten: Marokkaanse kip uit de tajine. Vegetarisch als bijvoorbeeld een stoofpot met aubergine en Puy-Linzen, Thaise sticky rice met krokante gember, chili en pinda's. Try it out!  Gemarineerde zalm ook top!

Korte omschrijving

Verweerde graniet bodem geeft deze blend iets extra's. Romig, vol, geel fruit en een wat nootachtigs in de afdronk. Gastronomische wijn. Lekker bij zalm, past in ieder geval bij een gerecht met een vol en romig mondgevoel.

Product specificaties

Artikelnummer C36621
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Producent Vinedos Emiliana
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay en Roussanne
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 37804320467581
EAN fles 7804320467580