BIO Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria Classico

Rood | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Integro Verdeca

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.  


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria Classico

Rood | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Cerasuolo di Vittoria is tot nu toe de enige en unieke DOCG op Sicilië. Het is een bevestiging van de hoge kwaliteit wijn die hier wordt gemaakt. De biologische druiven Nero d’Avola en Frappatto zorgen samen voor een elegante maar tegelijkertijd robuuste structuur met veel zonnig rood fruit. Donkerrood met een boeket bestaande uit donkere, rijpe bessen. Zacht smaak, met goed afgerond fruit, dat doet denken aan bramen en pruimen. Het is een elegante wijn, met een zekere finesse en een mooie lange afdronk. Het lokale Siciliaanse gerecht Pasta alla Norma past perfect past bij Cerasuolo di Vittoria. Het is een tomatensaus, met aubergines gebakken in olijfolie, allemaal gemengd met wat ricotta-kaas. Schenk de Cerasuolo heerlijk licht gekoeld geserveerd en drink het eventueel ook samen met vlezige vis zoals tonijn en zwaardvis.

Korte omschrijving

Cerasuolo, enige DOCG van Sicilië. Kwaliteitje hier dus. Nero d’Avola samen met Frappato. Zacht fruit, dat doet denken aan bramen en pruimen. Elegantie, finesse en een mooie lange afdronk. Niet zwaar op de hand.

Product specificaties

Artikelnummer C35270
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie Cerasuolo di Vittoria
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Nero d'Avola, Frappato
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8034041270087
EAN fles 8034041270070