BIO Rosa di Santa Tresa

Rose | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO l'Auratae Nero d'Avola

Feudo di Santa Tresa

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.  


Website Feudo di Santa Tresa

Bekijk Feudo di Santa Tresa

BIO Rosa di Santa Tresa

Rose | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Voor oude beschavingen was de roos de "bloem van de stilte". Tegenwoordig maakt de Rosa di Santa Tresa de tongen direct al goed los. Deze heerlijke rosé is gemaakt van gelijke delen biologisch verbouwde Nero d’Avola en Frappato. Door een hele delicate persing van maar 0,6 bar is die heel licht van kleur en prachtig zuiver van smaak.  De blend van deze twee druivenrassen geeft een authentieke rosé, die echt Siciliaans is. Rood fruit in de neus, met hints van viooltjes en rozen. Lichte mediterrane kruiden. De smaak is elegant en persistent, met frambozen en wilde aardbeien en een uitstekende zuurgraad in de afdronk. Hij is zeer veelzijdig en past perfect bij lichte groente- of visgerechten of bijvoorbeeld een bordje charcuterie. Ook ideaal bij sushi, en uiteraard als aperitief. Niet al te koud serveren bij ongeveer 10-12 C°.

Korte omschrijving

Siciliaanse rosé. Verfijnd en zuiver. Rood fruit, tikje mediterrane kruiden. Past uitstekend bij een zonovergoten dag. Eigenlijk “an offer you can't refuse” van Santa Tresa.

Product specificaties

Artikelnummer C78907
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie IGP Terre Siciliane
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage 50% Nero d'Avola en 50% Frappato
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8034041270933
EAN fles 8034041270926