BIO Port Casal dos Jordões Reserve (0,375 liter)

Rood | 0.375 L | Portugal | N.v.t. | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Port Casal dos Jordões Reserve (0,375 liter)

Casal dos Jordoes

Familiebedrijf Casal dos Jordões is in 1994 gestart met biologische wijnbouw. Hun wijngaarden bevinden zich in het hart van de Douro. De kwaliteitswijnen worden gemaakt met behulp van lagares.

Dit familiebedrijf van de familie Jordões startte in 1870 met wijn maken. Tot 1994 verkocht men de gehele productie in bulk aan het grote port- en sherrybedrijf Sandeman. In dat zelfde jaar startte men met biologische wijnbouw en besloot men om een deel van de productie zelf te gaan bottelen en te verkopen. Casal dos Jordões beschikt over ongeveer 50 hectare wijngaarden op een hoogte van 90 tot 350 meter, liggend in het rivierdal van de Torto in het hart van het Dourogebied. De kwaliteitswijnen worden gemaakt met behulp van het eeuwenoude systeem van ‘lagares’, een speciaal soort Portugese wijnpers, zodat meer kleur en tannine worden overgedragen aan de wijnen. In de afgelopen jaren hebben de wijnen van Casal dos Jordões meerdere internationale prijzen gewonnen. Naast de diverse bekroonde portwijnen maakt het wijnhuis ook klassieke rode en witte wijnen.


Website Casal dos Jordoes

Bekijk Casal dos Jordoes

BIO Port Casal dos Jordões Reserve (0,375 liter)

Rood | 0.375 L | Portugal | N.v.t. | Doos 12 stuks

Over de wijn

Veel aromatische rijkdom met zeer rijpe vruchten.

Korte omschrijving

Lange, zeer zacht en fluwelig in de mond

Overige informatie

Dit familiebedrijf (eigendom van de familie Jordões) startte in 1870 met wijn maken. Tot 1994 verkocht men de gehele productie in bulk aan het grote port- en sherrybedrijf Sandeman. In dat zelfde jaar startte men met biologische wijnbouw en besloot men om een deel van de productie zelf te gaan bottelen en te verkopen. Casal dos Jordões beschikt over 40 hectare wijngaard, liggend in het rivierdal van de Torto, in het hart van het Dourogebied. De kwaliteitswijnen worden gemaakt met behulp van het eeuwenoude systeem van ‘lagares’, een speciaal soort Portugese wijnpers, zodat meer kleur en tannine worden overgedragen aan de wijnen. In de afgelopen jaren hebben de wijnen van Casal dos Jordões meerdere internationale prijzen gewonnen. Naast de diverse bekroonde portwijnen maakt het wijnhuis ook klassieke rode en witte wijnen.

Product specificaties

Artikelnummer C35454
Kleur Rood
Type Versterkt
Druivenras Touriga Nacional
Land Portugal
Streek Torto Valley
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Touriga Franca, T. Roriz,, Tour.Nacional
Alcohol percentage 20
EAN doos 25606551011114
EAN fles 5606551011110