BIO Port Casal dos Jordões Fine Tawny

Rood | 0.75 L | Portugal | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Port Casal dos Jordões Fine Tawny

Casal dos Jordoes

Familiebedrijf Casal dos Jordões is in 1994 gestart met biologische wijnbouw. Hun wijngaarden bevinden zich in het hart van de Douro. De kwaliteitswijnen worden gemaakt met behulp van lagares.

Dit familiebedrijf van de familie Jordões startte in 1870 met wijn maken. Tot 1994 verkocht men de gehele productie in bulk aan het grote port- en sherrybedrijf Sandeman. In dat zelfde jaar startte men met biologische wijnbouw en besloot men om een deel van de productie zelf te gaan bottelen en te verkopen. Casal dos Jordões beschikt over ongeveer 50 hectare wijngaarden op een hoogte van 90 tot 350 meter, liggend in het rivierdal van de Torto in het hart van het Dourogebied. De kwaliteitswijnen worden gemaakt met behulp van het eeuwenoude systeem van ‘lagares’, een speciaal soort Portugese wijnpers, zodat meer kleur en tannine worden overgedragen aan de wijnen. In de afgelopen jaren hebben de wijnen van Casal dos Jordões meerdere internationale prijzen gewonnen. Naast de diverse bekroonde portwijnen maakt het wijnhuis ook klassieke rode en witte wijnen.


Website Casal dos Jordoes

Bekijk Casal dos Jordoes

BIO Port Casal dos Jordões Fine Tawny

Rood | 0.75 L | Portugal | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Aromatische veroudering met houtaroma's, dan de noten, vijgen en honing.

Korte omschrijving

Prachtig in evenwicht gehouden door de rijkdom van het fruit en de rijpheid van het hout. Lang en zacht in de mond

Overige informatie

Dit familiebedrijf (eigendom van de familie Jordões) startte in 1870 met wijn maken. Tot 1994 verkocht men de gehele productie in bulk aan het grote port- en sherrybedrijf Sandeman. In dat zelfde jaar startte men met biologische wijnbouw en besloot men om een deel van de productie zelf te gaan bottelen en te verkopen. Casal dos Jordões beschikt over 40 hectare wijngaard, liggend in het rivierdal van de Torto, in het hart van het Dourogebied. De kwaliteitswijnen worden gemaakt met behulp van het eeuwenoude systeem van ‘lagares’, een speciaal soort Portugese wijnpers, zodat meer kleur en tannine worden overgedragen aan de wijnen. In de afgelopen jaren hebben de wijnen van Casal dos Jordões meerdere internationale prijzen gewonnen. Naast de diverse bekroonde portwijnen maakt het wijnhuis ook klassieke rode en witte wijnen.

Product specificaties

Artikelnummer C35452
Kleur Rood
Type Versterkt
Druivenras Touriga Nacional
Land Portugal
Streek Torto Valley
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Touriga Franc, Touriga Roriz, Tinta Barroca
Alcohol percentage 20
EAN doos 15606551002108
EAN fles 5606551002101