BIO Pizzolato Stefany Prosecco Superiore extra dry

Wit | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bio Pizzolato Rosso Convento NSA

Pizzolato

Settimo en Gino Pizzolate namen in 1981 het oude familiebedrijf van hun vader over, inmiddels één van de vooraanstaande biologische Prosecco producenten.

Een echt familiebedrijf en al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Sinds 1991 ook al volledig biologisch gecertificeerd. We hebben hier te maken met pioniers die altijd open staan voor de nieuwste ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Zo zijn ze sinds 2012 ook al volledig vegan. Van de pitten van de druiven maken ze een prachtige druivenolie. De uitgeperste druiven worden gecomposteerd. Daarbij zijn ook de prachtige M(ulti)- Use flessen een prachtig voorbeeld hoe alles kan worden hergebruikt.  Het gebruik van 100% gerecyclede dozen, de aandacht voor kurk of de altijd duurzamere labels vormen de achtergrond van deze unieke en essentiële beslissing om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hun mousserende wijnen met hun fijne bubbels leveren grote elegantie, balans, sensualiteit en plezier. Elke botteling is ideaal voor feesten of het vieren van een speciale gelegenheid. Hun zeer smakelijke stille wijnen stralen passie en uit en vertellen het eenvoudige verhaal van een familie die zich inzet voor de wijnbouw en wiens goed bewaakte wijnbereidingsgeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven. Pizzolato is duidelijk een wijnbedrijf waarvoor het maken van goede wijnen niet alleen goed genoeg. De toegevoegde waarde proef je niet in alleen in het glas. Ook in uw bedrijf laten ze direct iets extra's zien.


Website La Cantina Pizzolato

Bekijk Pizzolato

BIO Pizzolato Stefany Prosecco Superiore extra dry

Wit | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

DOCG Kwaliteit uit Conegliano Valdobbiadene. Biologisch en veganistisch gecertificeerde Prosecco Superiore. Alleen de Glera druif en strengere regelgeving zorgen voor de beste kwaliteit Prosecco hier.  En uiteraard geef je die dan de naam mee van je eigen dochter "Stefany",  het tweede kind van Settimo Pizzolato.  Hij is een van de allereerste producenten van biologische wijnen met meer dan 40 jaar ervaring. Een biologische mousserende wijn die vandaag in zijn nieuwe fles deel uitmaakt van "Collection Line" samen met de Frederik Chardonnay Spumante.  Het past uitstekend bij desserts en fruit en is ideaal om te schenken tijdens een aperitief. Een klasse apart.

Korte omschrijving

Superiore Conegliano Vallobiadene Prosecco. Alleen de Glera druif hier en strengere eisen zorgen voor een zeer hoge kwaliteit Prosecco. Deze “Stefany” verleidt je gelijk met haar vrouwelijke charme.

Product specificaties

Artikelnummer C35294
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Glera
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Valdobbiadene
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11
EAN doos 8022836001626
EAN fles 8022836000131