Bio Pizzolato Rosso Convento NSA

Rood | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Pizzolato Prosecco Spumante brut

Pizzolato

Settimo en Gino Pizzolate namen in 1981 het oude familiebedrijf van hun vader over, inmiddels één van de vooraanstaande biologische Prosecco producenten.

Een echt familiebedrijf en al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Sinds 1991 ook al volledig biologisch gecertificeerd. We hebben hier te maken met pioniers die altijd open staan voor de nieuwste ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Zo zijn ze sinds 2012 ook al volledig vegan. Van de pitten van de druiven maken ze een prachtige druivenolie. De uitgeperste druiven worden gecomposteerd. Daarbij zijn ook de prachtige M(ulti)- Use flessen een prachtig voorbeeld hoe alles kan worden hergebruikt.  Het gebruik van 100% gerecyclede dozen, de aandacht voor kurk of de altijd duurzamere labels vormen de achtergrond van deze unieke en essentiële beslissing om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hun mousserende wijnen met hun fijne bubbels leveren grote elegantie, balans, sensualiteit en plezier. Elke botteling is ideaal voor feesten of het vieren van een speciale gelegenheid. Hun zeer smakelijke stille wijnen stralen passie en uit en vertellen het eenvoudige verhaal van een familie die zich inzet voor de wijnbouw en wiens goed bewaakte wijnbereidingsgeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven. Pizzolato is duidelijk een wijnbedrijf waarvoor het maken van goede wijnen niet alleen goed genoeg. De toegevoegde waarde proef je niet in alleen in het glas. Ook in uw bedrijf laten ze direct iets extra's zien.


Website La Cantina Pizzolato

Bekijk Pizzolato

Bio Pizzolato Rosso Convento NSA

Rood | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Rosso Convento van Pizzolato. Misschien conventioneel in zijn blend van Merlot en Cabernet Sauvignon druiven maar niet in de uitvoering. Volledig biologische wijnbouw hier en geen toegevoegd sulfiet tijdens de vinificatie. Dat resulteert in een diep donkerrode kleur die neigt naar paarsachtig. Uitbundige neus met bosfruit, wat ceder en een hint van paprika. Fluweelzachte en harmonieuze wijn, beetje tannine voor wat structuur. Dé wijn voor doordeweeks. Lekker bij de Pasta Bolognese of Arrabiata. Pizza's halen? Ook een topidee!

Korte omschrijving

Conventionele blend van Merlot en Cabernet Sauvignon maar ondertussen wel biologisch en geen toegevoegd sulfiet, beetje tannine beschermt de wijn. Heerlijk sappig bosfruit, wat paprika tonen.

Product specificaties

Artikelnummer C35237
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Italië
Streek Veneto
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Merlot en Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8022836001350
EAN fles 8022836001299