BIO Pizzolato M-use bianco extra dry

Wit | 0.75 L | Italië | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Pizzolato Pinot Grigio extra brut

Pizzolato

Settimo en Gino Pizzolate namen in 1981 het oude familiebedrijf van hun vader over, inmiddels één van de vooraanstaande biologische Prosecco producenten.

Een echt familiebedrijf en al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Sinds 1991 ook al volledig biologisch gecertificeerd. We hebben hier te maken met pioniers die altijd open staan voor de nieuwste ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Zo zijn ze sinds 2012 ook al volledig vegan. Van de pitten van de druiven maken ze een prachtige druivenolie. De uitgeperste druiven worden gecomposteerd. Daarbij zijn ook de prachtige M(ulti)- Use flessen een prachtig voorbeeld hoe alles kan worden hergebruikt.  Het gebruik van 100% gerecyclede dozen, de aandacht voor kurk of de altijd duurzamere labels vormen de achtergrond van deze unieke en essentiële beslissing om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hun mousserende wijnen met hun fijne bubbels leveren grote elegantie, balans, sensualiteit en plezier. Elke botteling is ideaal voor feesten of het vieren van een speciale gelegenheid. Hun zeer smakelijke stille wijnen stralen passie en uit en vertellen het eenvoudige verhaal van een familie die zich inzet voor de wijnbouw en wiens goed bewaakte wijnbereidingsgeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven. Pizzolato is duidelijk een wijnbedrijf waarvoor het maken van goede wijnen niet alleen goed genoeg. De toegevoegde waarde proef je niet in alleen in het glas. Ook in uw bedrijf laten ze direct iets extra's zien.


Website La Cantina Pizzolato

Bekijk Pizzolato

BIO Pizzolato M-use bianco extra dry

Wit | 0.75 L | Italië | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Daar waar men bij Pizzolato ook een Spumante maakt van alleen Pinot Grigio maken ze er ook ééntje van een blend van verscheidene druiven. Men denkt vaak dat dit een zwaktebod is, echter integendeel.. het levert juist méér complexiteit op. En laat je dat nou ook goed proeven! Hij is harmonieus met fruitig boeket. Duidelijk een rijpe peer en perzik waarneembaar. Fluweelzachte, frisse, goed uitgebalanceerde, levendige wijn met een elegante afdronk met een mooi gedoseerde mousse. Verpakt in een moderne M-use fles met schitterende gouden accenten. Niet alleen mooi op tafel maar natuurlijk ook op veel gastronomische fronten inzetbaar. Extra-dry, dus minder strakdroog als de brut versie. Vriendelijk glas Spumante voor iedereen.

Korte omschrijving

Vriendelijk zachte Spumante. Rijpe peer, perzik , fijne mousse. Voor iedereen geschikt op alle momenten. Borrel, diploma, verjaardag. Een feestelijk buffet maakt het tot een mooi geheel.

Product specificaties

Artikelnummer C35286
Kleur Wit
Type Mousserend
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Spumante d'Italia
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Assemblage Diverse witte druivenrassen
Alcohol percentage 11
EAN doos 8022836005471
EAN fles 8022836005464