BIO Pizzolato Frederik Chardonnay brut

Wit | 0.75 L | Italië | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Pizzolato Back to Basic Pinot Grigio

Pizzolato

Settimo en Gino Pizzolate namen in 1981 het oude familiebedrijf van hun vader over, inmiddels één van de vooraanstaande biologische Prosecco producenten.

Een echt familiebedrijf en al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Sinds 1991 ook al volledig biologisch gecertificeerd. We hebben hier te maken met pioniers die altijd open staan voor de nieuwste ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Zo zijn ze sinds 2012 ook al volledig vegan. Van de pitten van de druiven maken ze een prachtige druivenolie. De uitgeperste druiven worden gecomposteerd. Daarbij zijn ook de prachtige M(ulti)- Use flessen een prachtig voorbeeld hoe alles kan worden hergebruikt.  Het gebruik van 100% gerecyclede dozen, de aandacht voor kurk of de altijd duurzamere labels vormen de achtergrond van deze unieke en essentiële beslissing om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hun mousserende wijnen met hun fijne bubbels leveren grote elegantie, balans, sensualiteit en plezier. Elke botteling is ideaal voor feesten of het vieren van een speciale gelegenheid. Hun zeer smakelijke stille wijnen stralen passie en uit en vertellen het eenvoudige verhaal van een familie die zich inzet voor de wijnbouw en wiens goed bewaakte wijnbereidingsgeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven. Pizzolato is duidelijk een wijnbedrijf waarvoor het maken van goede wijnen niet alleen goed genoeg. De toegevoegde waarde proef je niet in alleen in het glas. Ook in uw bedrijf laten ze direct iets extra's zien.


Website La Cantina Pizzolato

Bekijk Pizzolato

BIO Pizzolato Frederik Chardonnay brut

Wit | 0.75 L | Italië | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De biologisch en veganistisch gecertificeerde Frederik is een mousserende wijn die afkomstig is van de Chardonnay-druiven, de meest voorkomende witte druivensoort ter wereld, die deze charme, elegantie en verfijning geeft. De naam is overigens afgeleid van de eerste zoon van Settimo Pizzolato, Frederico en het is een van de eerste twee mousserende wijnen van het wijnhuis welke destijds in 1994 geproduceerd zijn. Talrijke internationale en nationale prijzen bevestigen zijn succes. Overigens, Spumante is de Italiaanse kwaliteitsbenaming voor een mousserende wijn die ten minste 11% alcohol bevat. Een frizzante geeft aan dat de wijn half mousserend is. Deze variant bevat een tikje minder koolzuur doordat hij zijn tweede gistingsproces niet op de fles, zoals deze spumante, maar in roestvrijstalen tanks ondergaat. Hier betere kwaliteit dus!

Korte omschrijving

Klassieke Chardonnay spumante. Genaamd naar de eerstgeborene Frederik. Op fles de 2e vergisting ondergaan. Dit zorgt voor mooi fijne geïntegreerde bubbel. Uitstekend aperitief. Biologisch.

Product specificaties

Artikelnummer C35290
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Vino Spumante
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8022836001633
EAN fles 8022836000124