BIO O Sparkling brut

Wit | Chili | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO O Reserva Viognier

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Sparkling brut

Wit | Chili | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

De eerste biologische bruis uit Chili! Natuurlijk hier met de usual suspect druiven Chardonnay en Pinot Noir die opnieuw in perfecte harmonie samenwerken om deze mousserende wijn te produceren. Met een prachtige fijne mousse. Emiliana noemt dit zelf  'rosario', wat verwijst naar rozenkransparels. Hij is lichtgeel van kleur. Een frisse ananasneus, wat citrus en abrikoos, allemaal opgefrist door die natuurlijke zuurgraad die mede door de mousse wordt benadrukt. Mooi droge strakke afdronk. Prima kwaliteit-prijs. Deze wijn is top als aperitief maar heeft ook genoeg intensiteit om bij gerechten te passen. Sushi en sashimi, gegrilde gamba's met een citroenbotertje, gerookte forel met mierikswortel crème en frisse zomersalades.

Korte omschrijving

Klassieke Chardonnay en Pinot Noir combinatie in dit biologisch mousserend uit Chili. 2e gisting op de fles. Lekker strak droog. Heerlijk voor bij wat sushi en sashimi.

Product specificaties

Artikelnummer C36636
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay, Pinot Noir
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 37804320752700
EAN fles 7804320752709