BIO O Reserva Winemaker's Blend

Rood | 0.75 L | 2021 | Chili | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Winemaker's Blend

Rood | 0.75 L | 2021 | Chili | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier geen zwaktebod maar een bewijs dat een blend juist méér complexiteit kan opleveren. Een zorgvuldig samengestelde blend van 45% Syrah, 30% Mourvèdre en 25% Merlot. Allemaal biologisch verbouwd en op het exact juiste moment geplukt. Wijnmaker Alvares Espinoza brengt hier al het goede samen. Diep violet-rood van kleur, met aroma's van kersen, koffie, viooltjes en wat mineraliteit.  Lekker breed in de mond met zachte, ronde tannines. Een complexe wijn die toch makkelijk drinkt. Eéntje met een lange, aangename afdronk.

Deze wijn is ideaal bij wild: Gebakken eendenborst, hertenbiefstukje, luchtige aardappel/knolselderij pureetje en wat cranberry compôte on the side.

Korte omschrijving

Voor Fransen ondenkbare blend van Syrah, Mourvèdre en Merlot. Kersen, geroosterde koffie, mineraliteit. Niet te versmaden complexiteit hier.

Product specificaties

Artikelnummer C36680
Kleur Rood
Type Stil
Land Chili
Streek Rapel Valley
Appellatie Rapel Valley
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 45% Syrah, 30% Mourvèdre en 25% Merlot
Alcohol percentage 14
EAN doos 37804320748833
EAN fles 7804320748832