BIO O Reserva Merlot

Rood | Chili | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Merlot

Rood | Chili | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vinedos Emiliana, door Wines of Chile al eens uitgeroepen tot "Winery of the Year", is een van Chili's meest opwindende producenten en pioniers op het gebied van biologische en biodynamische wijnbereiding. Sinds 1998 produceert deze Chileense wijnmakerij bekroonde wijnen van bijna 1.000 hectare wijngaarden op toplocaties, waaronder Casablanca, Maipo, Cachapoal, Colchagua en Bio Bio. Hier zetten ze hun beste biologische beentje voor met hun beste Merlot druiven uit de Rapel Vallei. Hij is helder robijnrood van kleur met aroma's van cassis en rode kersen, elegant gecombineerd met subtiele tonen van zwarte peper. De smaak is sappig met een rijk fruitkarakter. Een beetje houtrijping zorgt voor complexiteit, goede structuur en ronde tannines. Het heeft een zachte textuur en een middellange afdronk. Erg veelzijdig in te zetten. Op een feestje, gewoon bij thuiskomst met een borrelplankje of lekker aan tafel. Pizza, gehaktballetje, een biefstukje maar ook een vegetarisch moussaka.

Korte omschrijving

Feelgood bio Merlot. Zacht, romige textuur. Veel fruit, cassis, kers. Beetje hout voor nog meer rondeur. Zeer veelzijdig in te zetten.

Product specificaties

Artikelnummer C36555
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Chili
Streek Rapel Valley
Appellatie Rapel Valley
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 37804320677805
EAN fles 7804320677804