BIO O Reserva Carmenere

Rood | 0.75 L | 2021 | Chili | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Carmenere

Rood | 0.75 L | 2021 | Chili | Doos 6 stuks

Over de wijn

Biologische Carmenère. Een van de originele grote druiven van Bordeaux, jarenlang daar verguist, echter hier door de grootste biologische en biodynamische producent in Zuid-Amerika tot een wonderschone wijn gemaakt. Carmenère was zelf een druif met een dubbelleven – in Chili werd zelfs heel lang gedacht dat het de Merlot was! Deze fout werd pas in de jaren 90 opgemerkt en sindsdien is de wijnstok weer in de verkoop onder de naam Carmenère. Dit ras is nu de belichaming van Chileense rode wijn. De reserva zit vol met zwart fruit en verse paprika tonen. Paars-rode kleur. Intens fruitige neus, met opvallende aroma's van pruimen en aalbes en hints van toast en zwarte bessen. Gladde, rijpe, fluweelzachte tannines met een medium body. Een aangename en aanhoudende afdronk. Carmenère-wijnen hebben meestal meer fruit dan Cabernet Sauvignon en zijn zachter en toegankelijker dan Cabernet Sauvignon. Probeer hem bij een gevulde paprika met lamsgehakt uit de oven.

Korte omschrijving

Chileense Carmenère. Nationale trots en terecht. Intens van kleur. Pruim, aalbes, paprika en iets toast. Drinkt soepeltjes weg.

Product specificaties

Artikelnummer C36686
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Carmenère
Land Chili
Streek Colchagua Valley
Appellatie Colchagua Valley
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 37804320521115
EAN fles 7804320521114