BIO Merga Victa Pošip

Wit | 0.75 L | 2021 | Kroatië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO The Dalmatian Dog Babic

Orbico Adriatic Wines

Het Orbico Adriatic Wines concept is een samenwerking tussen meerdere wijnbedrijven die is ontwikkeld om de export van Kroatische, Sloveense en andere regionale wijnen te promoten. Een van deze wijnproducenten is Testament aan de Dalmatische kust. De biologisch bewerkte wijngaarden hiervan liggen in het wijnbouwgebied van Noord-Dalmatië, in de directe omgeving van het middeleeuwse stadje Šibenik.

Testament is vooral bekend om hun wijn gemaakt van de specifieke autochtone druiven: de Pošip en Babić druif. Tel daarbij op Dalmatië, met zijn rotsachtige landschappen, eilanden en heuvels, en een oneindige verscheidenheid aan microklimaten, wat resulteert in een wijnbouwgebied waar terroir een cruciale factor is. Met het unieke klimaat en de arme bodem, moeten de druiven constant vechten om te overleven. Het microklimaat in combinatie met de bijzondere druiven maken de wijnen van Testament uniek.

De wijnmakerij noemt zichzelf "Testament" als verwijzing naar de geschiedenis van de wijnbereiding rond Sibenik die al meer dan 2000 jaar teruggaat.

Website: Testament Winery

Bekijk Orbico Adriatic Wines

BIO Merga Victa Pošip

Wit | 0.75 L | 2021 | Kroatië | Doos 6 stuks

  • 2022 Decanter World Wine Awards - Zilveren medaille

Over de wijn

De druif Pôsip... wie kent hem niet?  Een delicaat druifje en zeer lokaal! Zelfs voor Dalmatië aan de Kroatische kust. Daardoor altijd genietend met een fris zeewindje. Hierdoor ook een kleine ziltige toets in de wijn.

De druiven worden voor Merga Victa Pošip voor dag en dauw geplukt voor het behoud van zoveel mogelijk zuren in het sap. Gecombineerd met bloemige aroma's met citrusvruchten, steenvruchten en mediterrane kruiden. Harmonieus en fris in de mond. Eten bij een grote zeebaars van de grill of spannend in een zoutkorst. Komt het best tot zijn recht bij  puur eten.

Korte omschrijving

Lokale Pôsip druif uit Dalmatie. Delicaat, bloemig, citrus en wilde kruiden. Authentiek.

Overige informatie

Decanter World Wine Awards - 92 punten en zilveren medaille (2021)

Product specificaties

Artikelnummer C25402
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pôsip
Land Kroatië
Streek Dalmatië
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3857500084217
EAN fles 3857500084200