BIO Menade Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Menade

Menade

Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten.  Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden.  Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding.  “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.

In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.

Website Menade

Bekijk Menade

BIO Menade Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Sauvignon Blanc introduceerde men hier al in 1974 vanwege het internationale succes. Hij vermaakt zich hier in Rueda opperbest en is inmiddels ook volledig gecertificeerd biologisch geproduceerd. Het klimaat en de kalkrijke bodem zorgt voor de rest. Elk perceel afzonderlijk geplukt en gevinifieerd. Met zijn eigen wilde gisten vergist. Ook nog enige tijd op zijn eigen “lie” gerust voor meer rondeur.

Tropisch-en groene appel  in de neus, en veel “groene” tonen als vers gemaaid gras, basilicum, vers gesneden paprika en tomatenblad. Mineraliteit en mooie zuren in de afdronk. Fijn drinken bij de mosselpan met groene kruiden en citroenrasp.

Korte omschrijving

Strak frisse Sauvignon Blanc, 100% bio, Granny Smith, groene kruiden. Mineraliteit. Fruits de Mer wijn.

Overige informatie

Product specificaties

Artikelnummer C35010
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Spanje
Streek Castilla y León
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla y Leon
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437008963846
EAN fles 8437008963099