BIO Loxarel Eos

Rood | Spanje | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Loxarel Eos

Loxarel

Modern en vooruitstrevend familie bedrijf uit de hart van de penedes maakt o.a. biologisch,Vin Nature en Orange wijnen.

Eigenaar Josep maakte in 1985 (toen 16 jaar oud!) zijn eerste 1000 flessen mousserende wijn (de huidige Ancestrale) die hij bewaarde in de kelders, gebouwd door de republikeinen, onder het vleigveld van Vilobi del Penedes. Het bedrijf Loxarel is opgericht in 1987. Oude technieken en werken met minimale interventie met zo weinig mogelijk toevoegingen (soms geen) Loxarel werkt sinds 2002 volledig biologisch.Ook roepen ze de ouderwetse manier van wijnmaken weer nieuw leven in door bijvoorbeeld veel te werken met natuurlijke vergisting en amforas.


Website Loxarel

Bekijk Loxarel

BIO Loxarel Eos

Rood | Spanje | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Eos is een 100% Syrah, afkomstig van wijngaarden van het hoogste deel van de Alt Penedès, op wel 700 meter hoogte. Deze Biologische Syrah heeft maceration carbonique ondergaan voorafgaande aan 10 maanden rijping op frans eiken. Deze wijn is geknipt voor iedereen die van karaktervolle wijnen houd maar zich stoort  aan ruwe tannines.

De geur van de wijn geeft kersen en bramenfruit weer, gecombineerd met zoethout en vers gemalen koffiebonen. De smaak toont kersen en zwarte bessen fruit met hazelnoten en verse tijm. De wijn is sappig, energiek, compact en soepel. Met een houtrijping die het karakter van Syrah accentueert. De Eos is een smaakvolle, dorstlessende en uitdagende wijn. Het is een uitstekende begeleider van pikante gerechten. Maar komt ook zonder begeleiding uitstekend tot zijn recht.

Ps, Loxarel werkt al sinds 2002 volledig biologisch.

Korte omschrijving

Mooie volle Syrah, krachtig rood-fruit.

Overige informatie

Loxarel is de naam van een inspirerend domein gesitueerd in het wijngebied Penedès. Dit Noord Spaanse wijnhuis is het beste te omschrijven als ‘vooruitstrevend met traditie’ Het was in 1987 dat wijnmaker Josep Mitjans het domein Loxarel oprichtte. Het is hier in de Penedès waar hij zijn liefde voor traditie en oude technieken om weet te zetten in vooruitstrevende wijnen. Josep begon al op zijn zestiende met het maken van zijn eerste mousserende wijn, en is sindsdien nooit meer gestopt. Deze vrije denker brengt ons zijn uitleg van de Penedès in vele hoedanigheden. In vorm van biologische wijnen en orange wijnen tot volledig sulfietvrije wijnen. Zo is er voor ieders smaak en elke gelegenheid een passende Loxarel beschikbaar.

Product specificaties

Artikelnummer C35037
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie D.O. Penedes
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14
EAN doos 28413929003001
EAN fles 8413929003120