BIO Loxarel A Pel Ancestral

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Loxarel A Pel Tinto N.S.A.

Loxarel

Modern en vooruitstrevend familie bedrijf uit de hart van de penedes maakt o.a. biologisch,Vin Nature en Orange wijnen.

Eigenaar Josep maakte in 1985 (toen 16 jaar oud!) zijn eerste 1000 flessen mousserende wijn (de huidige Ancestrale) die hij bewaarde in de kelders, gebouwd door de republikeinen, onder het vleigveld van Vilobi del Penedes. Het bedrijf Loxarel is opgericht in 1987. Oude technieken en werken met minimale interventie met zo weinig mogelijk toevoegingen (soms geen) Loxarel werkt sinds 2002 volledig biologisch.Ook roepen ze de ouderwetse manier van wijnmaken weer nieuw leven in door bijvoorbeeld veel te werken met natuurlijke vergisting en amforas.


Website Loxarel

Bekijk Loxarel

BIO Loxarel A Pel Ancestral

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een mousserende wijn met een bijzonder fijne mousse en een groots karakter. Dit karakter wordt aangedragen door het druivenras Xarel lo. De biologische wijnbouw draagt er toe bij dat de Xarel lo druiven bol staat van de energie. Het sap wordt vergist in betonnen amfora’s. De wijn rijpt 5 weken op zijn met schilcontact, wat een wijn van structuur en zacht textuur oplevert. Bij de botteling vindt er geen filtratie of zwaveltoevoeging plaats, waarna de vergisting wordt afgerond op fles.

Ancestral verwijst naar deze oude wijn maak methode. Waar de mousserende wijn geen tweede vergisting meer nodig heeft. De A pel ancestrale is een sprankelende samenkomst van verschillende wijn maak methodes. De invloeden van de ‘vin nature’, van ‘orange wine’ en biologische wijnbouw komen hier te samen.

Het is een uitgebalanceerde wijn met een geur van witte bloesem, honing, kweepeer en musk. Het geeft een zacht mondgevoel met verstuivende mousse waarvan achter rijp appelen en mandarijnen fruit zichtbaar wordt. En dat terwijl er continu een verfrissende zilte bries waarneembaar is. De A pel ancestrale, is met al zijn energie en elegantie een echte alleskunner,

Ps, Loxarel werkt al sinds 2002 volledig biologisch.

 

Korte omschrijving

Zeer fraaie rijke wijn van 100% Xarel-lo gemaakt in amphora

Overige informatie

Loxarel is de naam van een inspirerend domein gesitueerd in het wijngebied Penedès. Dit Noord Spaanse wijnhuis is het beste te omschrijven als ‘vooruitstrevend met traditie’ Het was in 1987 dat wijnmaker Josep Mitjans het domein Loxarel oprichtte. Het is hier in de Penedès waar hij zijn liefde voor traditie en oude technieken om weet te zetten in vooruitstrevende wijnen. Josep begon al op zijn zestiende met het maken van zijn eerste mousserende wijn, en is sindsdien nooit meer gestopt. Deze vrije denker brengt ons zijn uitleg van de Penedès in vele hoedanigheden. In vorm van biologische wijnen en orange wijnen tot volledig sulfietvrije wijnen. Zo is er voor ieders smaak en elke gelegenheid een passende Loxarel beschikbaar.

Product specificaties

Artikelnummer C35033
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Xarel.Lo
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 12
EAN doos 28413929000079