BIO Loxarel A Pèl tinto N.S.A

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Loxarel A Pèl tinto N.S.A

Loxarel

Modern en vooruitstrevend familie bedrijf uit de hart van de penedes maakt o.a. biologisch,Vin Nature en Orange wijnen.

Eigenaar Josep maakte in 1985 (toen 16 jaar oud!) zijn eerste 1000 flessen mousserende wijn (de huidige Ancestrale) die hij bewaarde in de kelders, gebouwd door de republikeinen, onder het vleigveld van Vilobi del Penedes. Het bedrijf Loxarel is opgericht in 1987. Oude technieken en werken met minimale interventie met zo weinig mogelijk toevoegingen (soms geen) Loxarel werkt sinds 2002 volledig biologisch.Ook roepen ze de ouderwetse manier van wijnmaken weer nieuw leven in door bijvoorbeeld veel te werken met natuurlijke vergisting en amforas.


Website Loxarel

Bekijk Loxarel

BIO Loxarel A Pèl tinto N.S.A

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De A Pèl tinto van Loxarel is een wijn van minimale interventie. De wijn heeft geen toevoegingen gehad wat verwijst naar zijn naam. Het Catalaanse ‘A Pèl’ betekent ‘zonder bescherming’. Wijnmaker Josep Mitjans zegt het volgende over deze wijn; de A Pèl dient zowel de expressie van de variëteiten, het terroir, en authenticiteit weer te geven. Om tot deze uitdrukking te komen, zijn de druiven Garnatxa en Merlot in klei amfora’s opgevoed.

De helder paarse kleur en de geur van intens kersen en bessen fruit, geven weer dat het hier een levenslustige wijn betreft. Dit beeld wordt in de smaak nog eens extra onderstreept. De smaak is een ontploffing en sappig zwarte bessen fruit, opzwepende sinaasappel schilletjes, hazelnoten en de finesse van lavendel. De A pel tinto is niet alleen sappig en onstuimig. De tannines maken zich kenbaar in de nasmaak, en geven hiermee houvast aan de wijn. Door de temperatuur en beluchting aan te passen, is deze wijn bijna op ieder moment inzetbaar!

Ps. Loxarel werkt sinds 2002 volledig biologisch.

Korte omschrijving

Krachtige neus met tonen van gedroogd fruit, pruimen en specerijen. In de mond veel sap en structuur. Aanwezige maar verteerbare tannines geven de wijn een mooi mondgevoel

Overige informatie

Loxarel is de naam van een inspirerend domein gesitueerd in het wijngebied Penedès. Dit Noord Spaanse wijnhuis is het beste te omschrijven als ‘vooruitstrevend met traditie’ Het was in 1987 dat wijnmaker Josep Mitjans het domein Loxarel oprichtte. Het is hier in de Penedès waar hij zijn liefde voor traditie en oude technieken om weet te zetten in vooruitstrevende wijnen. Josep begon al op zijn zestiende met het maken van zijn eerste mousserende wijn, en is sindsdien nooit meer gestopt. Deze vrije denker brengt ons zijn uitleg van de Penedès in vele hoedanigheden. In vorm van biologische wijnen en orange wijnen tot volledig sulfietvrije wijnen. Zo is er voor ieders smaak en elke gelegenheid een passende Loxarel beschikbaar.

Product specificaties

Artikelnummer C35026
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Garnatxa
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 20 graden
Assemblage Garnatxa/Merlot
Alcohol percentage 14
EAN doos 2813929000031
EAN fles 8413929000037