BIO Loxarel A Pèl Blanco N.S.A. (Orange)

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Loxarel A Pèl Blanco N.S.A. (Orange)

Loxarel

Modern en vooruitstrevend familie bedrijf uit de hart van de penedes maakt o.a. biologisch,Vin Nature en Orange wijnen.

Eigenaar Josep maakte in 1985 (toen 16 jaar oud!) zijn eerste 1000 flessen mousserende wijn (de huidige Ancestrale) die hij bewaarde in de kelders, gebouwd door de republikeinen, onder het vleigveld van Vilobi del Penedes. Het bedrijf Loxarel is opgericht in 1987. Oude technieken en werken met minimale interventie met zo weinig mogelijk toevoegingen (soms geen) Loxarel werkt sinds 2002 volledig biologisch.Ook roepen ze de ouderwetse manier van wijnmaken weer nieuw leven in door bijvoorbeeld veel te werken met natuurlijke vergisting en amforas.


Website Loxarel

Bekijk Loxarel

BIO Loxarel A Pèl Blanco N.S.A. (Orange)

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De A Pèl van Loxarel toont met zijn oranje kleurige gloed, dat het hier een ‘orange wine’ betreft. De druivenschillen behouden hierbij het contact met het sap gedurende de wijnbereiding. De vergisting en de rijping vindt plaats in amfora’s. De wijn dient de meest pure uitleg te geven van de druif en diens herkomst. Deze ‘A Pel Blanco’ is gemaakt van de Xarel lo druif. Het is een ongekunstelde wijn, zonder zwavel toevoeging of filtraties.

Het is een stoer en intelligente wijn. Waar het smaakbeeld gevormd wordt door, gedroogde fruit , noten en vele specerijen. De wijn is veelzijdig en verteerbaar door de levendige zuren en evenwichtige bitters. De A Pèl combineert geweldig met stevige Hollandse gerechten.  Het is een prima begeleider van  uitgesproken visgerechten en is een geweldig met gevogelte. De A Pèl van Loxarel is een kostelijke wijn die garant staat voor vele spraakmakende momenten,

Ps, A'pel betekent in het Catalaans 'zonder bescherming' dus zonder zwavel gebruik.

Korte omschrijving

Expressieve en zeer complexe neus met tonen van gedroogd fruit, noten en specerijen. In de mond zeer geconcentreerd met aanwezige tannines.

Overige informatie

Loxarel is de naam van een inspirerend domein gesitueerd in het wijngebied Penedès. Dit Noord Spaanse wijnhuis is het beste te omschrijven als ‘vooruitstrevend met traditie’ Het was in 1987 dat wijnmaker Josep Mitjans het domein Loxarel oprichtte. Het is hier in de Penedès waar hij zijn liefde voor traditie en oude technieken om weet te zetten in vooruitstrevende wijnen. Josep begon al op zijn zestiende met het maken van zijn eerste mousserende wijn, en is sindsdien nooit meer gestopt. Deze vrije denker brengt ons zijn uitleg van de Penedès in vele hoedanigheden. In vorm van biologische wijnen en orange wijnen tot volledig sulfietvrije wijnen. Zo is er voor ieders smaak en elke gelegenheid een passende Loxarel beschikbaar.

Product specificaties

Artikelnummer C35027
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Xarel.Lo
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 28413929002134
EAN fles 8413929002130