BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Valpolicella

Rood | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Valpolicella

Fasoli Gino

Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.

Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.

 Vai Veneto, Vai Fasoli !  


Website Gino Fasoli

Bekijk Fasoli Gino

BIO Fasoli Gino La Corte del Pozzo Valpolicella

Rood | 0.75 L | 2020 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wat steviger stijl, deze Valpolicella van Fasoli Gino. De reden hiervoor ligt in het drogen van een gedeelte van de gebruikte druiven gedurende 15-20 dagen. Dit gaat langzaam al naar een "Ripasso” toe. Lekker wat jammie rood fruit met wat kruidigheid en witte peper. Soepel, volle body toch en met verfrissende zuren. Heeft zelfs wat tannines om het geheel net even die kick te geven. Prima voor bij een bordje Coppa di Parma, wat prosciutto en rauwe steak tartaar met wat geschaafde zomertruffel.

Korte omschrijving

Kordate Valpolicella, staat stevig in zijn schoenen, Rood fruit, vol en lichte tannines.

Product specificaties

Artikelnummer C35256
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Corvina
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Valpolicella
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Corvina, Rondinella
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8022138026174
EAN fles 8022138022244