BIO Emiliana Animalia (Orange wine)

Wit | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Emiliana Animalia (Orange wine)

Wit | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Emiliana waagt zich ook in de wereld van Orange wines. Hier met de Sauvignon Blanc vergist op zijn schilletjes. Uit de Casablanca-vallei waar de wijngaarden worden sterk beïnvloed door de Stille Oceaan en de koude Humboldtstroom. Goudoranje van kleur en aroma's van rijp steenfruit, vijgen en gedroogde kruiden in de neus. Terwijl de meeste Orange-wijnen de druiven variëteit vaak een beetje anoniem maakt, heeft de Animalia toch heel duidelijk die frisgroene Sauvignon Blanc vingerafdruk nog steeds. Dit is slim lekker spul van Emiliana. Veelzijdig inzetbaar, en doet niet ingewikkeld. Gaat gewoon goed bij Libanese mezze, en Marokkaanse gekruide gerechten. Ook te combineren met artisjok (en dat is een moeilijke met wijn) en Indiase niet te pittige curries. Sardientjes van de barbecue kan die prima aan door zijn lichte tannine structuur. 

Korte omschrijving

Animalia is beestachtig spannend. Orange wine van Sauvignon blanc. Rijp steenfruit, sinaasappelschil, kruiden. Veelzijdig inzetbaar. Liefst met wat eten erbij.

Product specificaties

Artikelnummer C36661
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 37804320756562
EAN fles 7804320756561