BIO Emiliana Animalia NSA

Rood | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Emiliana Animalia NSA

Rood | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bij Emiliana maken ze naast hun “normale” portfolio ook wijnen zonder toevoeging van sulfiet. Vin Naturel dus.  Druiven van drie wijngaarden in de Valle del Maule worden gebruikt voor de rode blend. De Animalia is gemaakt van voornamelijk Cabernet Sauvignon , Grenache en een scheutje Malbec. Tijdens de vinificatie en veroudering wordt geen zwavel toegevoegd. Het doel is om een onvervalste aromatische uitdrukking van de druiven te bereiken. Fijn kruidige neus van rode bessen, citroenverbena en wat munt. Goed gestructureerd in de mond, elegant met fluweelzachte tannines en verbazingwekkende frisheid. Zeer smakelijk! Prima om zo te drinken maar natuurlijk ook lekker bij een gegrild biefstukje of een Iberisch varkens karbonaadje. Voor de vega's een home made pasta Arrabiata. Een pittigje kan die namelijk goed hebben.

Korte omschrijving

Vin naturel uit Chili, geen zwavel. Hierdoor zuiver, knapperig fruit en een prima structuur. Fris rood fruit met wat muntimpressies. Zonder of met een maaltijd.

Product specificaties

Artikelnummer C36662
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Chili
Streek Maule
Appellatie Maule Valley
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 60% Cabernet Sauvignon, 35% Grenache en 15% Malbec
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 4002567600187
EAN fles 7804320756783