BIO Domaine Begude Le Cerisier Pinot Noir

Rood | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Domaine Begude Le Cerisier Pinot Noir

Domaine Begude

Domaine Begude is grotendeels de creatie van de Engelsman James Kinglake. Zijn liefde voor de edele Bourgondische druiven, Chardonnay en Pinot Noir, bracht James naar de heuvels rond Limoux ten zuiden van Carcassonne. Juist vanwege het koelere klimaat hier. James en zijn vrouw Catherine namen het in 2003 over en hoewel het landgoed eerder biodynamisch was geweest, was het destijds allemaal een beetje ouderwets en verwaarloosd.  Het had in ieder geval zeker niet de “tender loving care” gekregen in al die jaren. Er was veel werk te doen. De handen uit de mouwen, en dat heeft heel goed gewerkt. Iets verwijderd van het hete Languedoc, beïnvloed door de koele Pyreneeën en het Atlantische weersysteem, is het perfect voor discrete 'Oude Wereld' Chardonnay en Pinot Noir. De groeiomstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Bourgondië en inderdaad, 80% van de productie van de wijngaard is Chardonnay en Pinot Noir. Het lange, koele groeiseizoen zorgt hier voor goed uitgebalanceerde, fruitgedreven wijnen die worden ondersteund door een natuurlijke frisheid.  De wijnstokken omringen de wijnmakerij, voornamelijk op zuidoostelijke of zuidelijke hellingen, wat betekent dat het fruit binnen enkele minuten na de oogst en in optimale staat in de pers kan zijn. Het landgoed is in totaal 72 hectare, waarvan 24,5 met wijnranken op een hoogte tussen 270-320 m en de bodem bestaat voornamelijk uit klei/kalksteen. De onderbouw van de wijngaard is van klei, zodat de bodem het water diep in de grond vasthoudt om de wortels te voeden. Dit betekent dat de wijnstokken geen gebrek aan water hebben als ze eenmaal zijn gevestigd. Hun diepe wortelgroei verbetert ook de fysiologische rijpheid van de wijnstokken en de druiven. Om het terroir volledig te weerspiegelen, gebruiken ze geen irrigatiesysteem. Tegenwoordig maken ze uitstekende, schone, moderne wijnen die wij, als moderne consument, willen drinken.

Website Domaine Begude

Bekijk Domaine Begude

BIO Domaine Begude Le Cerisier Pinot Noir

Rood | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Domaine Begude is een biologisch wijndomein van hoge kwaliteit dat in het relatief koele klimaatgebied van Limoux in het zuiden van Frankrijk ligt. Frisse en fruitige, moderne witte, rosé- en rode wijnen bieden veel waar voor uw geld. Ook met deze fruitmand van een Pinot Noir. Want het is kersen en frambozen hier in overvloed! Hij is ook helder kersenrood. Licht en frisse stijl met de nadruk op sappige zuren in plaats van tannines. Ook beetje nat mos in de neus, wat zo typisch is voor een goede Pinot Noir. Kan prima voor zomerrood door. Perfect om in de zomer gekoeld te serveren bij een licht gerechtje  van charcuterie. Prima met eendenborst. De zuren snijden lekker door het vetje van de huid.  Heerlijk licht gekoeld bij zomerse lunches.

Korte omschrijving

Het is hier goed kersen plukken met Le cerisier van Domaine Begude. Licht frisse stijl, duidelijke sappige zuren. Kers, framboos, lichtvoetig. Heerlijk als gekoeld zomerrood.

Product specificaties

Artikelnummer C35312
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Haute Vallée de l’Aude
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3760125091037
EAN fles 3760125090030