BIO Domaine Bassac Pink Chot rosé

Rose | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Bassac

Domaine Bassac

Het familie bedrijf Bassac werkt al sinds de begin jaren 80 geheel biologisch en ze zijn daarmee de pionier voor biologische wijnbouw in de regio Langedoc

Het familie bedrijf Domaine Bassac kent een lange historie in de biologische wijnen al sinds de jaren 80 wordt hier biologische gewerkt en daarmee zijn ze de pionier van de Languedoc. Het Domaine is gelegen in de driehoek Béziers, Pézénas en Bédarieux en is 60 hectare groot. De wijngaarden liggen op verschillende bodemtypes en daardoor worden er veel verschillende druivensoorten verbouwd. De witte wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay; de rode wijnen worden gemaakt van typisch Zuid-Franse druivensoorten zoals Carignan, Grenache en Cinsault, maar ook van Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.


Website Domaine Bassac

Bekijk Domaine Bassac

BIO Domaine Bassac Pink Chot rosé

Rose | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een fraai iets pittige rosé gemaakt van Cinsault en Grenache. Lekker fruit van frambozen en aardbei met een lekkere zachte kruidenhint.

Korte omschrijving

Heerlijk zacht droge en licht gekruide rosé.

Overige informatie

Het Domaine is gelegen in de driehoek Béziers, Pézénas en Bédarieux en is 60 hectare groot. De wijngaarden liggen op verschillende bodemtypes en daardoor worden er veel verschillende druivensoorten verbouwd. De witte wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay; de rode wijnen worden gemaakt van typisch Zuid-Franse druivensoorten zoals Carignan, Grenache en Cinsault, maar ook van Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.

Product specificaties

Artikelnummer C35155
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Côtes de Thongue
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Assemblage Cinsault en Grenache
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3537671000055
EAN fles 3537670000056