BIO Domaine Bassac Pink Chot rosé

Rose | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Bassac

Domaine Bassac

Gelegen in Puisalicon, een klein middeleeuws dorp in het hart van de Languedoc, Zuid-Frankrijk, op gelijke afstand van de drie steden Beziers, Pézénas en Bédarieux, cultiveert Domaine Bassac het familielandgoed zoals het al generaties lang met dezelfde passie doet. De wijngaarden van Bassac beslaan zo'n 80 hectare en de gevarieerde en originele mix van wijnstokken houdt rekening met de specifieke aard van hun individuele terroirs. Om dit optimaal naar voren te laten komen heeft men ervoor gekozen,  sinds de jaren ‘80, om biologisch te werken. Zij waren destijds een van de allereersten om dit doen en hebben een grote ervaring hierin opgebouwd. De wijngaarden liggen op verschillende bodemtypes en daardoor worden er veel verschillende druivensoorten verbouwd. De witte wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay; de rode wijnen worden gemaakt van typisch Zuid-Franse druivensoorten zoals Carignan, Grenache en Cinsault, maar ook van Tempranillo (een Spaanse druif notabene), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.


Website Domaine Bassac

Bekijk Domaine Bassac

BIO Domaine Bassac Pink Chot rosé

Rose | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Uiteraard mag de rosé niet ontbreken van bio huis Domaine de Bassac. Domaine Bassac is één van de meest toonaangevende biologische wijnbedrijven van Frankrijk. Deze rosé is dan ook een “must have”.

Mooi licht van kleur, maar toch in geur en smaak wel krachtig en kruidig . Wat groene kruiden spelen ook een rol naast het rode fruit. Opvallend zuiver en waar je makkelijk nog een glas van inschenkt.  Super voor bij de Salade Niçoise of een stukje zalm met verse groenten “ En Papillote”.

Korte omschrijving

Biologische rosé, krachtig van smaak en geur. Rood fruit en groene kruiden. Zuiver.

Product specificaties

Artikelnummer C35155
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Côtes de Thongue
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Assemblage Cinsault en Grenache
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3537671000055
EAN fles 3537670000056