BIO Diwald Zweigelt vom Löss

Rood | 0.75 L | 2021 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Zweigelt vom Löss

Rood | 0.75 L | 2021 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Zweigelt van de Lössbodem zou ook een fruitige, lichtrode wijn moeten kunnen zijn, maar in het totaalbeeld krachtiger en dichter dan de Selektion. De druiven  worden in de zomer gedeeltelijk weggeknipt. Daarnaast heeft men ook nog eens sap laten weglopen voor hun rosé (saignéé methode).

Hierdoor is de wijn beduidend rijper, geconcentreerd maar nooit over-de-top. Lekker geurig, een rijpe braam, wat pruimen, maar ook een hint van wat zoethout. Dit komt allemaal in de smaak ook fijn terug. Mooie concentratie en zachte soepele afdronk. Gerijpt in oude vaten van Acaciahout voor wat meer rondeur.

Korte omschrijving

Geconcentreerd Zweigelt, braam, pruim en zoethout. Acaciahout rijping. Carpaccio van hert of hertenbiefstuk.

Product specificaties

Artikelnummer C34050
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Blauer Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9120008606316
EAN fles 71200086003218