BIO Diwald Selektion ChaGrü

Wit | 0.75 L | 2020 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Selektion ChaGrü

Wit | 0.75 L | 2020 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zeker geen chagrijn met deze wijn! Een blend van Chardonnay, Grüner Veltliner en klein beetje Pinot Blanc.  De ChaGrü is ook een vrolijke wijn. Biologische verbouwde druiven en spontaan vergist met een ietsiepietse restsuiker een zekere rondheid en klein vetje doordat die langer op zijn gist is blijven liggen. Toegankelijke en speels.

Aroma's van honingdauwmeloen, verse ananas en groene aardbeien. Groene appels, lychee en cashewnoten in de mond. Uitstekend voor op een zomerse dag of bijvoorbeeld voor bij een huisgemaakte Waldorfsalade.

Korte omschrijving

Gewaagde Bio Blend. Vrolijk glas, off-dry. Groen en tropisch fruit. Zomers. Ontspannen drinken.

Product specificaties

Artikelnummer C34015
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay, Grüner Veltliner
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120008606040
EAN fles 9120008600239