BIO Diwald Roulette

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

BIO Diwald Roulette

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Roulette is een wijn die tot doel heeft de natuur en onszelf nog een klein beetje vrijheid te geven. Een deel van de wijn is een field blend (Gemischter Satz), terwijl het andere deel afkomstig is van andere druiven uit verschillende wijngaarden. Het fruit wordt gelijktijdig geoogst en spontaan vergist, waardoor een wijn ontstaat die elk jaar iets anders kan smaken - zoals een soort roulette! Maar wees nooit bang, qua kwaliteit is het altijd een winnaar!

Bij deze wijn wordt de nadruk gelegd op zijn frisheid en drinkplezier. Maar even zo goed is het een wijn met karkater en subtiliteit.

Als je de QR-code op het achter etiket scant, kun je een spel spelen om zelf de variëteiten te raden! Veel plezier en proost!

Korte omschrijving

Een frisse biologische wijn die elke keer verrast, maar nooit teleurstelt.

Product specificaties

Artikelnummer C34053
Kleur Wit
Type Stil
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 9120008606651
EAN fles 9120008600420