BIO Diwald Früroter Veltliner

Wit | 0.75 L | 2021 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Diwald

Diwald

Martin Diwald doet veel anders dan veel van zijn collega's in zijn biologische wijnmakerij in het Wagram-gebied. Het bedrijf is één van de biologische pioniers van Oostenrijk en cultiveert sinds 1976 al  biologische wijnbouw. In die tijd werden de ouders van Martin nog steeds uitgelachen - tegenwoordig behoren ze ondertussen tot de wijnhuizen met de meeste biologische ervaring. De voormalige 4 hectare is inmiddels 20 hectare wijngaard oppervlak geworden. Het portfolio van hun typische wijnen met eigen oorsprong richt zich op Grüner Veltliner en Riesling, waarbij zachte wijnpersen en 100 % spontane gisting populair zijn in de kelder.

"Bij spontane gisting worden de wijnen veel complexer van type en meer typerend voor de variëteit, omdat er meer diverse gistflora bij betrokken is", legt Martin Diwald uit. De Diwalds kunnen niets met kunstmatige barbiepopwijnen of glazen huis paradijsjes zoals Martin het zelf zegt... Geen onnodige franje , allemaal onafhankelijke, eerlijke wijnen.  De wijnen spreken dan ook voor zich! Zij exporteren tegenwoordig naar 18 landen op 3 continenten.


Website Weingut Diwald

Bekijk Diwald

In beeld

BIO Diwald Früroter Veltliner

Wit | 0.75 L | 2021 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vroeg rode Veltliner is een variëteit van vroeg rijpende, rode witte wijn druif. Frühroter Veltliner is helemaal niet verwant aan Grüner Veltliner, maar is een spontane kruising tussen Roter Veltliner en Silvaner. Tot zover het technische gedeelte.  In koelere jaren is de Frühroter Veltliner bloemig en fruitig, terwijl de warmere jaargangen "donkerder" worden en meer pit bieden.

De Frühroter Veltliner is altijd een rondere, zachtere wijn met milde zuren en een laag alcoholgehalte. Een sappige structuur en aroma's van fijne tuinkruiden en thee, aangevuld met bloemige noten van bergamot. Fijn doordrinkbaar en elegant.

Korte omschrijving

Onbekend, vroegrijpend en witte wijn. Sappig, laag alcohol, Fijne doordrinker. Vriendelijk. Bloemige aroma's.

Product specificaties

Artikelnummer C34052
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Fruhroter Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Donauland
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120008606064
EAN fles 9120008600130