BIO Diorama Garnatxa Negra

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Clos del Mas Priorat

Pinord

Pinord is één van de meest gerespecteerde bedrijven in de regio Penedès dankzij een traditie die meer dan 150 jaar teruggaat. Het wijnhuis is geen kleine speler en produceert tegenwoordig bijna drie miljoen flessen per jaar. De naam van hun wijngaarden inspireerde de familie Tetas om de naam van het bedrijf te creëren: "Pi del Nord" (Dennenboom van het noorden). Tegenwoordig zijn al hun wijngaarden volledig omgevormd tot gecertificeerde biologische landbouw. Ze liggen bij Vilafranca del Penedès. De grondsoorten variëren van klei, kalksteen tot zand en vereisen dat de wijnstokken op verschillende diepten worden geplant. Het mediterrane klimaat is mild in de winter en de zomer en de valleien in het zuiden profiteren van de weinige regenval. Veel wijnen worden gemaakt van inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de Xarel.lo en Macabeo. Uiteraard blijft de familie innoveren en experimenteren met diverse wijnen. Daarom was Bodegas Pinord de pionier in de introductie van Cabernet Sauvignon en Merlot in de regio. En omdat de familie zo van pionieren houdt hebben zij inmiddels ook wijngaarden in andere wijnstreken zoals Montsant en Priorat.


Website Bodegas Pinord

Bekijk Pinord

BIO Diorama Garnatxa Negra

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Grenache Noir (op zijn Catalaans) is gemaakt binnen de wijnbenaming D.O. Terra Alta van biologische wijngaarden onder auspiciën van de “Catalan Council of Organic Agricultural Production”. Verzekerd biologisch en daarom heel erg lekker en zuiver.

Mooi helder paars van kleur. Direct heel veel kersen en lekker pruimensap. Na even walsen ook geuren van kruiden, kaneel. Toch wel lekker makkelijk drinken met zachte frisse tannine op het eind. De wijn heeft finesse en energie. Voegt zich bij veel gerechten.  Hij mag best bij een home made gegrilde hamburger of pizza.

Korte omschrijving

Paars, Sappig Bio. Kers, Pruimensap, Speculaaskruiden. Past zich makkelijk aan.

Product specificaties

Artikelnummer C35020
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Garnacha
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14
EAN doos 8410631881084
EAN fles 8410631880087