BIO-DEM Meinklang Urkorn Bier

0.33 L | N.v.t. | Oostenrijk | Doos 24 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Urkorn Bier

0.33 L | N.v.t. | Oostenrijk | Doos 24 stuks

Over de wijn

Biodynamisch bier uit Burgenland vlakbij de Hongaarse grens.

Gemaakt van (voornamelijk) Spelt.

De neus bevat wat citrus, citroengras om precies te zijn, kamille en wat hop.

Het bier smaakt fris, iets ziltig, heeft een notentoon en we vinden wat mout terug. Mout van havermout met zelfs een vliesje in de smaak. Het bier is laag in de bitters. We ervaren wat koolzuur in het mondgevoel.

Erg lekker, en naarmate het biertje vordert wordt het ook eigenlijk steeds lekkerder. 

Korte omschrijving

Blond bier, goudgelig van kleur en licht troebel. Frisse, elegante & dorstlessende smaak.

Product specificaties

Artikelnummer C34070
Type Stil
Druivenras Spelt
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kroonkurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.33
Alcohol percentage 4.7
EAN doos 9120012741232
EAN fles 9120012741201