BIO-DEM Meinklang Konkret white

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Konkret white

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

100% traminer, biodynamisch, gisting met de schilletjes in betonnen ei (orange Wine). Fijn, vettig, complex en veel inhoud in de smaakbeleving, prachtige opbouw.

Korte omschrijving

100% traminer, biodynamisch, gisting met de schilletjes in betonnen ei (orange Wine).

Product specificaties

Artikelnummer C34064
Kleur Wit
Type Stil
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12-14 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 9120012745568
EAN fles 9120012745551