BIO-DEM Meinklang Graupert Pinot Gris N.S.A. (Orange Wine)

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Graupert Pinot Gris N.S.A. (Orange Wine)

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Pinot Gris "Graupert" van Meinklang is een aantrekkelijke en diepe “orange” wijn uit Burgenland. 'Graupert' betekent letterlijk wild en onverzorgd als de wijngaarden waar het vandaan komt en waar ze vrij mogen groeien. De natuur regelt zichzelf. Daardoor wat kleinere druiven en dikkere schillen. Biodynamisch gekweekt en natuurlijk gemaakt zonder toevoegingen. Rijping in Amfora.

De wijn opent zich makkelijk. Rijk aan abrikoos, framboos, rabarber, citrusvruchten en lychee-accenten citrusschil, honing en gedroogde abrikoos en een prachtige koperkleur. Heerlijk bij gerookte zalm of bijvoorbeeld bij een visstoofschotel.

Korte omschrijving

“Graupert”: wild, onverzorgd. Vin Nature, Amfora gerijpt. Voegt zich vanzelfsprekend bij gerookte vissoorten.

Product specificaties

Artikelnummer C34021
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Gris
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 13 tot 16 graden
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 9120012740228
EAN fles 9120012740181