BIO-DEM Meinklang Epic

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Epic

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Epic van Meinklang is een explosieve cuveé van Welschriesling, Grüner Veltliner & Muskateller. De druiven zijn afkomstig uit de biologische landbouw en zijn spontaan vergist. Met de methode Charmat voor de tweede keer vergist op RVS. Geen filtratie. Hij toont in het glas sterk strogeel met licht bronzen reflecties. Het borrelt speels, en zeker niet zo grof als een op fles gefermenteerde Pet-Nat. De neus toont bloemige en kruidige tonen van de Muskateller en Veltliner, evenals een fijne citrusnoot en zuren van de Welschriesling. Al met al is de Epic een goede aanvulling op de bestseller "Prosa" van Meinklang. Het is de perfecte feestwijn voor feesten van epische proporties (qua lengte en aantal gasten).  Super toegankelijk en casual. Gelijkerwijs ook top voor een zomerse verstilde picknick.

 

 

Korte omschrijving

Welschriesling, Grüner Veltliner & Muskat komen hier samen om goed werk te verrichten. Heerlijk fijne bubbel, ranke zuren, bloemige en kruidige aroma's. Biologisch. 

Product specificaties

Artikelnummer C34089
Kleur Wit
Type Mousserend
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2022
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Welschriesling, Grüner Veltliner, Muskat
Alcohol percentage 10.5
EAN doos 9120012746299
EAN fles 9120012746282