BIO-DEM Meinklang Burgenlandweiss

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Burgenlandweiss

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wijn voor alle dagen geschikt. Blend van Grüner Veltliner, Welschriesling en Muscat met behulp van natuurlijke composteringstechnieken en speciale bereidingen van kruidensprays volgens de astronomische kalender. Biodynamiek in zijn zuiverste vorm hier dus. Directe persing en spontane vergisting in roestvrij staal met 4 maanden op de droesem.

De Burgenlandweiss is een lichte en verfrissende droge witte wijn met aroma's van citrus, oranjebloesem en jasmijn in de neus. Lichte, schone en verfrissende aanzet gevolgd door mooie tonen van citroen, citroengras en appel. Een zuivere afdronk met een zeer mooie zuurgraad. Aperitief, salades of bij de gewokte chili garnalen.

Korte omschrijving

Lichtvoetig, openhartig, vitaliteit. Citrus, appel, oranjebloesem. Schoon en zuiver. Aperitief en voorafjes.

Product specificaties

Artikelnummer C34024
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Gruner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Welshriesling, Gruner Veltliner, Muscat Ottonel
Alcohol percentage 11
EAN doos 9120012740532
EAN fles 9120012740488