BIO-DEM Meinklang Burgenlandrot

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Burgenlandrot

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

“Burgenlandrot" van Meinklang is een sierlijke en sappige rode wijn van een mix van Zweigelt , Blaufränkisch , en Sankt Laurentuit het Oostenrijkse Burgenland, zeer dicht bij de Hongaarse grens.

Een energiek sap, met knapperige donkere kers, aalbessen en frambozen en ondertonen van zwarte peper. Fruitige, levendige en verfrissende aanzet met tonen van fruit en kruiden die met elkaar vermengd zijn en leiden tot een mooie en schone afdronk. En natuurlijk helemaal biodynamisch, spontane gisting, inheemse gisten, veganistisch. The full works! Eerlijk en zuivere wijn van Weingut Weinklang zoals u ze gewend bent. Heerlijke conversatie wijn bij een bordje charcuterie. 

Korte omschrijving

Knapperig Rot uit Burgenland. Biodynamisch, veganistisch. Kers, framboos. Conversatiewijn.

Product specificaties

Artikelnummer C34056
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Zweigelt, Blaufrankisch, St-Laurent
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9120012740549
EAN fles 9120012740495