Bio-Dem Luna Gaia Chiaramontesi Nero d’Avola

Rood | Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Lunaria

Lunaria

Binnen de Cantina Orsogna vormt Lunaria, eigendom van de familie Chiccitti, een eigen gezicht. Mooie zuivere wijnen met elk een eigen verhaal.

Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte.


Website Cantina Orsogna

Luna Gaia

Luna Gaia, de vrolijke maan! Nou, een goed gekozen naam vinden we bij Coenecoop want van hun wijnen worden we hier ook heel vrolijk. Wat een mooie en zuivere wijnen maken ze daar zeg! Het bedrijf is onderdeel van het grotere Cantine Orsogna uit de Abruzzen welke tegenwoordig ook is neergestreken op Sicilië. De wijngaarden en de wijnen van Luna Gaia zijn hier volledig Demeter gecertificeerd. Allemaal Biodynamisch en dus rekening houdend of die maan in een goede bui is met de oogst en vinificatie! Alles volgens de zaaikalender van Maria Thun. Ook wordt hier een dikke vinger aan de pols gehouden met een verfijnd netwerk aan weerstations om allerlei schimmels en ziektes in de wijngaarden voor te kunnen zijn. Oude Traditie en High Tech. Het gaat prima samen hier. Overigens het bedrijf Luna Gaia bindt volgens een oude boerentraditie alle kurken van zijn wijnen met een leuk touwtje. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale coöperatie Fattoria Babalu. Het hart zit hier dus ook op de goede plaats. Hun Nerello en Ciaramontesi zijn eerlijke -en heerlijke wijnen, met prachtige etikettering ook en vooral heel erg lekker. Zuiver en fantastisch doordrinkbaar.

Bekijk Lunaria

Bio-Dem Luna Gaia Chiaramontesi Nero d’Avola

Rood | Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het is direct één en al vrolijkheid in het glas. Intense aroma’s van Amarena kersen, wat kruidnagel en andere oosterse specerijen. Diep donker zwart fruit en een soort van Rumtopf beleving. Een subtiele zoetheid maakt het tot een harmonieus geheel. Intens, warmbloedig en lekker soepel wegdrinkend. Vriend van iedereen Iets teruggekoeld fantastisch bij de barbecue. Kan soja- saus goed hebben. Oosterse Saté Kambing.

Korte omschrijving

Donkere zwoele volle Siciliaan. Amarena kers, oosterse specerijen. Biodynamisch.

Overige informatie

Elk kleurrijk label van Luna Gaia vertelt een aflevering van het aloude ridderlijke gedicht "Orlando Furioso”.

Product specificaties

Artikelnummer C35303
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie IGP Terre Siciliane
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8032692482903
EAN fles 8032692482545