BIO-DEM Gustavshof Silvaner trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Gustavshof Silvaner trocken

Gustavshof

Het Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het is een klassiek familiebedrijf van de familie Roll met 18 hectare wijngaarden. Sinds 2012 werken ze biologisch dynamisch volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen zijn veganistisch gemaakt. Velen ook nog eens alcoholvrij en zeer lage gehaltes van allergenen als sulfiet en histamine.

Pinot gris en Riesling hun stokpaardjes, hoogwaardige, duurzame rode wijnen hun passie en zeldzame regionale variëteiten weer juist hun roeping. Echter innovatief zijn ze ook bij Gustavshof. Zo creëerden ze zes jaar geleden de Holunder Secco, van verse vlierbloesem en wijn. Een uniek product met sinds kort ook een alcoholvrije variant.

De familie Roll van Gustavshof werkt biologisch-dynamisch in de wijnmakerij en wijngaarden volgens de richtlijnen van Demeter. Het biodynamische werk met zijn holistische benadering en zijn impulsen helpt hen om de hoge wijnkwaliteit te bereiken en maakt de gemaakte wijnen complexer, duurzamer en levendiger.

Zij verdelen hun assortiment wijnen in “Gutsweine”, “Signature” wijnen en ongefilterde natuurwijnen. Zelfs de landgoedwijnen voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard waarvoor men regelmatig onderscheidingen ontvangt. De “Signature”wijnen van Gustavshof dragen de speciale kenmerken van het terroir van hun beste locaties, de klimaatverandering van elk oogstjaar en natuurlijk de activiteiten in de wijnkelder. Hun “Nature” wijnen zijn een nieuwe wijncategorie die zich richt op compromisloze natuurlijkheid. In ieder geval is hier voor elk wat wils!

 biodynamisch gecertificeerd.  


Website Gustavshof

Bekijk Gustavshof

BIO-DEM Gustavshof Silvaner trocken

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Koele en lange rijpingsfasen met weinig herfstmist. Dit zorgt voor een duidelijke typering voor, de soms wat ondergeschoven, Silvaner druif. Hier is wel het visitekaartje van biodynamische wijngoed Gustavshof als “gutswein”.  Delicate aroma's van fris gemaaid gras met hints van peer en abrikoos.Een sappige en fruitige start met soepele zuren en een afwisselend spel van fruit en mineraliteit. De wijn heeft een heldere, elegante structuur. Het alcoholgehalte is laag zonder dat de wijn zijn karakter verliest. Ook gegarandeerd geschikt voor histamine intolerantie door Weingut Gustavshof. Goed bij groentebouillons en subtiel gekruide visgerechten.

Korte omschrijving

Biodynamische Silvaner. Delicaat, afwisselend fruit en mineraliteit. Histamine proof.

Product specificaties

Artikelnummer C36191
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Silvaner
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 4260065969100
EAN fles 4260065960107