BIO-DEM Gustavshof Pinot Noir Rotwein

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Gustavshof Vom Berg Riesling Trocken

Gustavshof

Het Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het is een klassiek familiebedrijf van de familie Roll met 18 hectare wijngaarden. Sinds 2012 werken ze biologisch dynamisch volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen zijn veganistisch gemaakt. Velen ook nog eens alcoholvrij en zeer lage gehaltes van allergenen als sulfiet en histamine.

Pinot gris en Riesling hun stokpaardjes, hoogwaardige, duurzame rode wijnen hun passie en zeldzame regionale variëteiten weer juist hun roeping. Echter innovatief zijn ze ook bij Gustavshof. Zo creëerden ze zes jaar geleden de Holunder Secco, van verse vlierbloesem en wijn. Een uniek product met sinds kort ook een alcoholvrije variant.

De familie Roll van Gustavshof werkt biologisch-dynamisch in de wijnmakerij en wijngaarden volgens de richtlijnen van Demeter. Het biodynamische werk met zijn holistische benadering en zijn impulsen helpt hen om de hoge wijnkwaliteit te bereiken en maakt de gemaakte wijnen complexer, duurzamer en levendiger.

Zij verdelen hun assortiment wijnen in “Gutsweine”, “Signature” wijnen en ongefilterde natuurwijnen. Zelfs de landgoedwijnen voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard waarvoor men regelmatig onderscheidingen ontvangt. De “Signature”wijnen van Gustavshof dragen de speciale kenmerken van het terroir van hun beste locaties, de klimaatverandering van elk oogstjaar en natuurlijk de activiteiten in de wijnkelder. Hun “Nature” wijnen zijn een nieuwe wijncategorie die zich richt op compromisloze natuurlijkheid. In ieder geval is hier voor elk wat wils!

 biodynamisch gecertificeerd.  


Website Gustavshof

Bekijk Gustavshof

BIO-DEM Gustavshof Pinot Noir Rotwein

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier wordt de koningin van de blauwe druiven alle eer aangedaan. Aangeplant in windbeschermde dalen, kalkstenen bodems, en biodynamisch verbouwd. Alles aanwezig voor een topprodukt! Donkerrobijnrood, heerlijk rijp rood fruit, kruidigheid en onderliggende aardse aroma's. De wijn overtuigt direct met zijn rijpe en boterzachte tannines, zijn fruitige karakter en elegant kruidige smaak. Hij kan zeker enkele jaren bewaard worden. Even karafferen en beluchten. Om vervolgens dan te schitteren bij een hertebiefstukje met een preiselbeerensausje en een lekkere romige knolselderij - aardappel puree erbij. Het water loopt ons nu al in de mond....

Korte omschrijving

Spätburgunder, biodynamisch. Vol rijp rood fruit, boterzachte tannines. Made in Germany.

Product specificaties

Artikelnummer C36192
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4260065969681
EAN fles 4260065960688