BIO-DEM Guerila Retro Selection (Orange Wine)

Wit | Slovenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Guerila Retro Selection (Orange Wine)

Guerila Biodynamic Wines

Guerila wines voert geen vuile oorlog... Integendeel! Dit jonge bedrijf wordt geleid door Zmagoslav Petrič en is een product van zijn ideeën, dromen, ambities en koppigheid. Hier in de Vipava Vallei in Slovenië zorgt hij juist dat de wijngaarden helemaal schoon blijven. Ze werken volledig gecertificeerd biodynamisch. Hun strijd bestaat uit het uitsluitend toevoegen van microflora en versterken daarmee al de levende organismen in de wijngaard. Hier géén “the usual suspects” voor wat betreft de gebruikte druivenrassen maar alleen inheemse en lokale rassen als de Zelen, Pinela, Malvasia en Rebula. Dit levert zuivere en eigengereide wijnen op. Voor authentieke wijnen die echt in de wijngaard worden geboren moet je hier bij Guerila wines zijn. Hun wijnen zijn speciaal bedacht voor diegenen met een jonge en open geest. Die vernieuwingen aangaan en de gebaande paden durven te verlaten.  Maak kennis met het geheel eigen karakter van Guerila wines. Ga er vol en met open vizier in en proef samen de overwinning. Hij zal heerlijk smaken.

Website Guerila Wines

Bekijk Guerila Biodynamic Wines

BIO-DEM Guerila Retro Selection (Orange Wine)

Wit | Slovenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Biodynamische lokale helden als de Rebula, Zelen, Pinela, Malvazija druif worden allemaal hier op hetzelfde moment geoogst alsmede gevinifieerd door Guerila wines. Ze krijgen een schilweking van 4 dagen voor meer extractie en aroma. Daardoor ook wat richting oranje van kleur.  Bijzondere geur met tonen van rauwe amandelen, gedroogde abrikoos, versgebakken brood, kamille en honing. De smaak heeft wat gedroogde appeltjes, en vervolgens geven de zuren de wijn lengte. Op het eind een klein tannine bittertje.  Als wit kan die best wat vlezigs aan, zelfs een stevig Spare- ribje.

Korte omschrijving

Rebula,Zelen Pinela, Malvazija, het zit er allemaal in. Lichte orange wijn, Bijzonder, vlezige structuur. Wit voor bij vlees.

Overige informatie

Proefschrift Wijnconcours 2020 - Vin Nature Wijn van het Jaar (2018)

Product specificaties

Artikelnummer C81011
Kleur Wit
Type Stil
Land Slovenië
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3830038579790
EAN fles 3830038579851