BIO De Betere Wijn Verdejo

Wit | Spanje | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Mundo Yuntero Libelula Verdejo/Sauvignon Blanc

Cooperativa Jesus del Perdon

Coöperatie Jesus del Perdon is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

De coöperatie Jesus del Perdon in Manzanares werd in 1954 in het noordoosten opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah. De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.


Website Cooperativa Jesus del Perdon

Bekijk Cooperativa Jesus del Perdon

BIO De Betere Wijn Verdejo

Wit | Spanje | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Als je op een etiket schrijft drink mij en red de bij dan moet daar wel een goed verhaal achter zitten en de wijn moet dan meer dan drinkbaar zijn! in beide gevallen is dat hier het geval! Van elke verkochte fles wordt een afdracht gedaan aan de stichting i love Beeing die zich inzet voor een betere leefomgeving voor de bijen.

De wijn is zoals je van een Verdejo verwacht; stuivend en tropisch met tonen van ananas, peer en meloen en in de smaak wederom wat peer in combinatie met groene appel en wat mandarijntjes. 

Korte omschrijving

Intense aroma’s van rijp tropisch fruit zoals rijpe ananas. In de smaak fris en fruitig met tonen van groene appel en mandarijn.

Product specificaties

Artikelnummer C35630
Kleur Wit
Type Stil
Land Spanje
Streek La Mancha
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla
Oogstjaar 2016
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 68437008467094
EAN fles 8437008467092