BIO d'Arenberg The Witches Berry Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2021 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

BIO d'Arenberg The Witches Berry Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2021 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

De naam Witches Berry komt van een onkruid dat hier groeit in de wijngaarden. Italiaanse vrouwen hebben in het verleden het sap van de bes in hun ogen gedaan die hun pupillen verwijdde waardoor ze donkerder en mooier leken. Alsof Italiaanse vrouwen zichzelf mooier moesten maken…… Wij houden het voorlopig op om deze klassieke Chardonnay gewoon door de mond in te nemen. Hij vertoont steenfruit en tropische karakters, evenals wat hartigheid en iets toastiness. De wijn heeft geen malolactische vergisting ondergaan waardoor de knapperige zuren behouden zijn gebleven en deze wijn fijn wat extra spanning geeft. Een klein percentage van Viognier en Marsanne vermengd met deze Chardonnay  leveren abrikoos en bakkruiden. Uiteraard van biodynamische wijngaarden uit McLaren vale en Adelaide Hills.

Prima om solitair te drinken. Ook heel lekker voor bij de Burrata met de gegrilde druiven van Ottolenghi. Koude kip met mayonaise uit de picknickmand. Niet te heftig terugkoelen 10-12 graden.

Korte omschrijving

Old school style Chardonnay uit new school biodynamische wijngaarden. Vol, romig met knapperig zuurtje. Steenfruit, tropisch fruit, tikje toast. Verrukkuluk!

Product specificaties

Artikelnummer C88131
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay 93%, Viognier en Marsanne
Alcohol percentage 14
EAN doos 29311832097003
EAN fles 9311832097009