BIO Clandestino de Menade tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Clandestino de Menade tinto

Menade

De Pioniers van de Rueda maken spannende biologische wijnen, hoge kwaliteit Vin nature en dat alles met een natuurlijke vergisting en geen gebruik van koper in de wijngaarden.

Ricardo Sanz is een zesde generatie wijnmaker in de regio Rueda en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met Bodega Ricardo Sanz in 2005. Bij Ricardo Sanz hebben ze een zeer moderne benadering van wijnmaken met als absolute focus het biologisch/organisch verbouwen van de inheemse variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste vers (niet-geoxideerde) wijnen van de regio. Zo is de huidige generatie als eerste gestart met biologisch werken in de Rueda en met natuurlijk vergistien en Vin Nature en werkt met zonder gebruik van koper en sulfiet in de wijngaarden


Website Sitios de Bodega

Bekijk Menade

BIO Clandestino de Menade tinto

Rood | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wijn met een intens donkere kleur. Geuren van bramen en cassis, wat boers, peper, leer en een kruidige frisheid. In de smaak valt het vele sap op, vervolgens komen de rijpe tannines naar voren. Ook wat gedroogd fruit en chocolade in de smaak en een kruidige afdronk. Een wijn met bewaarpotentie en qua wijn-spijs inzetbaar bij krachtige gerechten.

Korte omschrijving

Krachtpatser uit de Rueda-streek gemaakt van Tempranillo

Product specificaties

Artikelnummer C76009
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Castilla y León
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8437008963600
EAN fles 8437008963617