BIO Champagne Bruno Michel Les Roses

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Champagne Bruno Michel Les Roses

Bruno Michel

Totale toewijding! Dat is wat Bruno Michel en zijn vrouw Catherine karakteriseren! En het betaalt zich uit! In eerste instantie uit nieuwsgierigheid begonnen met biologisch te gaan werken. Nu sinds 2004 volledig biologische gecertificeerde wijngaarden in eigendom.

De familiewijngaard beslaat uit meer dan 17 hectare en telt maar liefst 45 percelen. De helft van de 35-75 jarige wijnstokken geplant in Chardonnay en de rest in Pinot Meunier en Pinot Noir. Maison Bruno Michel is vooral het verhaal van een toegewijde man, verliefd op het land en toegewijd om het te beschermen. Bruno Michel besluit om zijn domein samen met zijn vrouw Catherine in Pierry te creëren enkele kilometers ten zuiden van Epernay. De complexiteit en rijkdom van de klei-kalksteen en kalkrijke bodems die deel uitmaken van het landgoed zorgen ervoor dat hier zéér exemplarische champagnes worden gemaakt. Absoluut topmateriaal.

Zijn blends alsook zijn vintage champagnes. Zijn stijl wordt voor een gedeelte bepaald doordat een gedeelte van de wijnen rijpen in fijnkorrelig eikenhouten vaten die voor een lichte toast in de smaak en geur zorgt. En ja , Bruno Michel is al vele jaren de favoriet van onze vriend Hamersma. Tja, wat moeten we dan nog zeggen....

Website Bruno Michel

Bekijk Bruno Michel

BIO Champagne Bruno Michel Les Roses

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rosé champagne, gemaakt van 100% Pinot Meunier druiven die met de hand zijn geplukt in één perceel. Het levert een bijzondere wijn op die door hoge concentratie fruit, je terug doet denken aan de kindertijd. Crispy en fris, in de geur zwarte bessen en volle jam. De smaak is geweldig in balans en wordt afgerond door fijne tonen van rode bessen.

Korte omschrijving

Vintage rosé van uitsluitend Pinot Meunier druiven.

Product specificaties

Artikelnummer C33402
Kleur Rose
Type Mousserend
Druivenras Pinot Meunier
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie Champagne
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3578320000026
EAN fles 3578320000019