BIO Champagne Bruno Michel Demi-Lune N.S.A.

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Champagne Bruno Michel Demi-Lune N.S.A.

Bruno Michel

Totale toewijding! Dat is wat Bruno Michel en zijn vrouw Catherine karakteriseren! En het betaalt zich uit! In eerste instantie uit nieuwsgierigheid begonnen met biologisch te gaan werken. Nu sinds 2004 volledig biologische gecertificeerde wijngaarden in eigendom.

De familiewijngaard beslaat uit meer dan 17 hectare en telt maar liefst 45 percelen. De helft van de 35-75 jarige wijnstokken geplant in Chardonnay en de rest in Pinot Meunier en Pinot Noir. Maison Bruno Michel is vooral het verhaal van een toegewijde man, verliefd op het land en toegewijd om het te beschermen. Bruno Michel besluit om zijn domein samen met zijn vrouw Catherine in Pierry te creëren enkele kilometers ten zuiden van Epernay. De complexiteit en rijkdom van de klei-kalksteen en kalkrijke bodems die deel uitmaken van het landgoed zorgen ervoor dat hier zéér exemplarische champagnes worden gemaakt. Absoluut topmateriaal.

Zijn blends alsook zijn vintage champagnes. Zijn stijl wordt voor een gedeelte bepaald doordat een gedeelte van de wijnen rijpen in fijnkorrelig eikenhouten vaten die voor een lichte toast in de smaak en geur zorgt. En ja , Bruno Michel is al vele jaren de favoriet van onze vriend Hamersma. Tja, wat moeten we dan nog zeggen....

Website Bruno Michel

Bekijk Bruno Michel

BIO Champagne Bruno Michel Demi-Lune N.S.A.

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bruno Michel heeft een aantal jaren gewerkt aan het maken van een champagne zonder toevoeging van sulfiet. En het is gelukt, de Demi-Lune van 100% Pinot Meunier heeft een geheel eigen signatuur!  Niet alleen aroma's van peer en ander wit fruit, maar ook van gebakken appels en gebak. In de mond laat hij delicate tonen van sinaasappel en oranjebloesem zien. Een cuvée met een bleekgouden kleur en met een fijne en aanhoudende bubbel. O ja , géén dosage ook. Het is maar dat u het weet. “Something special for a special person”.  Probeer eens bij krokante zwezerik  met gebakken appeltjes.

Korte omschrijving

Champagne gemaakt zonder toevoeging van sulfiet. Eigengereid .. peer, gebakken appeltjes en toch mooi beendroog.

Product specificaties

Artikelnummer C33040
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Pinot Meunier
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie Champagne
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3578320006158
EAN fles 3578320000156