BIO Champagne Assemblée Rosé Bruno Michel

0.75 L | Rose | Frankrijk | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Champagne assemblée brut Bruno Michel

Bruno Michel

Al vele malen bekroond tot de champagne van het jaar door Harold Hamersma Bruno Michel 12ha biologisch gecertificeerde wijngaarden ten zuiden van Epernay.

Het echtpaar Michel heeft 12 hectaren wijngaard verdeeld over 35 percelen. 50% hiervan is aangeplant met Chardonnay, 40% met Pinot Meunier en de rest met Pinot Noir. De wijngaarden liggen rond het kleine plaatsje Pierry, een paar kilometer ten zuiden van Epernay. De opbrengsten van de 35- tot 75-jarige wijnstokken worden laag gehouden wat de kwaliteit van deze biologische champagne ten goede komt.


Website Bruno Michel

Bekijk Bruno Michel

BIO Champagne Assemblée Rosé Bruno Michel

0.75 L | Rose | Frankrijk | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zowel rond, krachtig en elegant, deze cuvée is geliefd om zijn licht robijnrode kleur, kruidige aroma's en de hints van rode bessen. Zijn zeer briljante kleur komt uit een zorgvuldige oogst, waar alleen de beste druiven geselecteerd worden op optimale rijpheid en ze worden verwerkt op de saignée wijnbereiding methode. Deze rosé is een geweldig hoogtepunt naar het einde van een maaltijd met vrienden aan te vullen, en laat zich goed combineren met een dessert gemaakt met rode bessen of een crumble.

Korte omschrijving

Een zowel fruitige als krachtige rosé champagne.

Overige informatie

Het echtpaar Bruno Michel heeft 14 hectaren wijngaard, verdeeld over 35 percelen, rond het kleine plaatsje Pierry, een paar kilometer ten zuiden van Epernay. De opbrengsten van de 35- tot 75-jarige wijnstokken wordt laag gehouden wat de kwaliteit van deze biologische Champagne ten goede komt.

Product specificaties

Artikelnummer C33099
Kleur Rose
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie AOC Champagne
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay & Pinot Meunier
Alcohol percentage 12
EAN doos 3578320006134
EAN fles 3578320000132