BIO Carl Ehrhard Back to the Roots Riesling Feinherb

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Carl Ehrhard Berg Roseneck Riesling Trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

BIO Carl Ehrhard Back to the Roots Riesling Feinherb

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Selectieve, zeer late handmatige pluk van super-gezonde druiven van de 35 jaar oude Roseneck wijngaard op de berg "Unterer Platz". Klein maar fijn! Maar 1000 flessen van gemaakt dus snel bestellen. Zoals we van Carl Erhhard gewend zijn Biologisch, spontane gisting in houten vaten, lange rijping op de fijne droesem in houten vaten en eenmalige filtratie. Geen gebruik van klaringsmiddelen, zodat het eigen karakter van de wijngaard helemaal behouden blijft. Hier hebben we te maken met een “feinherb” type Riesling met 7,5 gr restsuiker dus we kunnen hier van een tikje “off- dry” spreken. Klassieke Riesling die zich briljant voegt bij, bijvoorbeeld, Chinese sweet-sour gerechten alsook bij de Vietnamese keuken. Op zijn Duits altijd weer een topper bij "Tafelspitz” met mierikswortelsaus.

 

Korte omschrijving

Riesling van Ehrhard: Eerlijk en Puur.  Heel lichtjes off-dry met ranke fijne zuren in de afdronk. Prachtige Riesling van het zuiverste water.

Product specificaties

Artikelnummer 22808
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2020
Afsluiting Other
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 10.5
EAN doos 4031285000481
EAN fles 4031285000474