BIO Birds of Paradise Viognier

Wit | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Birds of Paradise Viognier

Wit | Chili | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dit paradijsvogeltje heeft aardig wat noten op zijn zang. Dat mag ook wel: Biologisch, perfect wijngaardonderhoud en een zeer geschikt klimaat in de lusthof van Casablanca Valley voor deze Viognier. Nou ja vooruit, er zit ook een mini 3 % Chardonnay in de blend om het net af te maken. Daarnaast heeft 35% van deze wijn 6 maanden in Franse eiken vaten gerijpt voor nog meer dikte en rondeur. Hij heeft dan ook een volle structuur en een zeer romige mondbeleving. Viognier ten voeten uit hier met witte perzik en abrikoos en een roombotertje. Precies genoeg zuren om de boel lekker wat spanning te geven en het geen logge wijn te laten worden. Fijn bij gerechten met romige sauzen zoals Blanquette de Veau. Kan ook prima garnalen in een, niet al te pittige, curry aan. Doet het verrassend goed bij Thais.

Korte omschrijving

Vol en romige Condrieu stijl. Bio uit Chili. Witte perzik, abrikoos en boterig vetje. Licht romige sauzen of milde thaise curry.

Product specificaties

Artikelnummer C36640
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 37804320746280
EAN fles 7804320746289